Zimska oprema

Poštovani korisnici ANO usluga,

Uskoro dolaze hladniji dani, s pahuljicama ili bez, svejedno moramo poštivati "Zakon o sigurnosti u cestovnom prometu na svim prometnicama“.

Stoga vas ovim putem želimo informirati kako se približava datum kada je prema zakonu obavezna zimska oprema na vozilima na zimskim dionicama javnih cesta, te u zimskim uvjetima prema Zakonu o sigurnosti u cestovnom prometu na svim prometnicama.

U Hrvatskoj je zimska oprema obvezna na zimskim dionicama javnih cesta od 15. studenoga tekuće godine do 15. travnja iduće godine. Obvezna uporaba zimske opreme odnosi se na sve vrste motornih vozila bez obzira na vremenske uvjete i stanje kolnika, izuzev vozila oružanih snaga Republike Hrvatske, prema odluci o obveznoj uporabi zimske opreme na zimskim dionicima javnih cesta u Republici Hrvatskoj.

Zimska oprema

Prema članku 104. novog Pravilnika o tehničkim uvjetima vozila u prometu na cestama (NN 85/2016) pod zimskom opremom motornih vozila kategorije M i N čija najveća dopuštena masa nije veća od 3,5 tona, podrazumijevamo:

  1. četiri zimska pneumatika (M+S) ili
  2. četiri ljetna pneumatika s najmanjom dubinom profila od 4 mm i s lancima za snijeg koji se postavljaju na pogonske kotače.

Uz promjenu guma, ne zaboravite kako od 1. studenog do 31. ožujka, sukladno članku 102. Zakona o sigurnosti prometa na cestama (NN 70/2019), na motornim vozilima za vrijeme vožnje danju moraju biti upaljena dnevna ili kratka svjetla. Motociklisti, pak, znaju da cijele godine moraju imati upaljena svjetla za vožnje na svojim motociklima.

Odluka o obveznoj uporabi zimske opreme https://narodnenovine.nn.hr/clanci/sluzbeni/dodatni/429571.pdf)

Karta zimskih dionica na kojima je obavezna zimska oprema https://narodnenovine.nn.hr/clanci/sluzbeni/dodatni/429571.pdf)

Zimski uvjeti https://mup.gov.hr/policijske-uprave/zimski-uvjeti-na-cestama-148087/145453

Želimo Vam ugodnu i sigurnu vožnju,

Vaši ANO brokeri u osiguranju

Sigurnost je prioritet,
ne opcija

Zimska oprema

Uskoro dolaze hladniji dani, s pahuljicama ili bez, svejedno moramo poštivati "Zakon o sigurnosti u cestovnom prometu na svim prometnicama“.

saznajte više

Osiguranje potraživanja

Osiguranjem potraživanja Društvo se štiti od rizika neplaćanja bilo zbog stečaja kupca (uključuje i gubitak potraživanja zbog predstečajne nagodbe) bilo zbog pogoršane financijske situacije kupca, čija je posljedica produženo kašnjenje u plaćanju.

saznajte više

Štete - stručna pomoć vezana uz štete

Ugovorili ste policu osiguranja s ANO brokerom ili izravno s nekim od osiguratelja, ali imate nedoumice ili vam je potrebna profesionalna pomoć s naplatom nastale štete. ANO stručni tim na usluzi je svim osiguranicima neovisno o tome jesu li naši klijenti.

saznajte više

Primjeri ušteda uz šire pokriće uz ANO brokere

Pogledajte slučajeve u kojima smo klijentima uštedjeli na premiji osiguranja uz istu ili veću širinu pokrića. Također saznajte koje su im opcije bile ponuđene.

saznajte više

ANO - tehnologija rada

Vrlo smo predani svom poslu, stoga imamo razvijenu dosljednu tehnologiju rada. Više volite vizualna objašnjenja, kao i znati sve detalje? Shemu tehnologije rada ANO brokera možete pogledati ako kliknete na donji link.

saznajte više

česta pitanja

Koji je prvi korak? Plaćam li nešto dodatno?

Suradnja s brokerom u osiguranju zvuči odlično, ali imate još nedoumica. Pogledajte našu rubriku „često postavljana pitanja“. Vjerujemo da ćete pronaći sve potrebne odgovore i dobiti želju da bar popijete kavu s nama.

česta pitanja

ANO

Zašto izabrati ANO?

Znate da na tržištu postoje brojni brokeri u osiguranju. Što ANO izdvaja od drugih i zašto izabrati baš nas? Volimo reći da smo drugačiji i ponosni smo na to. Naš tim čine predani i stručni ljudi koji uvijek rade u vašem interesu. Pružamo širu sliku rizika kojima ste izloženi u poslovanju i nudimo najbolja rješenja koja će vam uštedjeti vrijeme i novac.

više o ANO brokerima